Nieuws

Hogedruktesten voor grote testobjecten

Bent u fabrikant of bent u een assemblagebedrijf voor druk houdende objecten? Dan heeft u ongetwijfeld te maken met druktesten gedurende uw werkdag. Hierbij dient de kwaliteit zorgvuldig getest te worden. Hoe dit het beste gedaan kan worden? Wij leveren hoogwaardige hogedruktesten voor grote testobjecten, waarover wij u graag meer vertellen.

Deel dit artikel

Hogedruktesten voor alle markten

Wij ontwikkelen geavanceerde en hoogwaardige testsystemen voor de kwaliteitscontrole op druk houdende objecten. Innovatie, het verbeteren van de kwaliteit van het testproces en een veilig testobject hebben hoge prioriteit. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige druktestoplossingen die ontwikkeld zijn met oog op de zojuist genoemde pijlers. Denk aan draagbare, verplaatsbare en stationaire druktest systemen. Zowel voor grote als minder grote testobjecten!

Druktestsystemen met een hoog testbereik

Naast dat we voor verschillende markten druktest machines leveren, zijn de test machines in verschillende specificaties beschikbaar. Zo bieden wij test machines met een testbereik van maximaal 200 bar tot wel 6000 bar. Hiermee kunnen we altijd een passende testbank voor u realiseren. Een voorbeeld is de HSP Pro: één van onze testruimtes die een uniek testbereik tot wel 6000 bar heeft.

De HSP Pro is uitermate geschikt voor hogedruktesten voor grote testobjecten. Deze machine is de perfecte unit voor iedere werkplaats die een eenvoudige, snelle én veilige druktest van hydraulische slangassemblages vereist. Testobjecten kunnen variëren van slangen, kleppen, buizen, fittingen tot andere druk houdende objecten. Met de hand bedienen of liever computergestuurd? U kunt kiezen. Kortom, alles is mogelijk!

Ook de HSC Custom is uitermate geschikt voor grote testobjecten. De HSC Custom is een unit met een geïntegreerde testruimte in een container. Hierin kan met water, water-olie én water-glycol-emulies getest worden. De testunit heeft een testbereik tot 6000 bar en staat bekend om zijn veilige, snelle en nauwkeurig druktesten.

Innovatie in hogedruktesten: de elektrische aandrijving

Waar de traditionele druktestsystemen luchtaangedreven zijn, bieden wij systemen aan met elektrische aandrijving: een alternatieve aandrijving die energiezuinig, schoner, sneller én nauwkeuriger test. Het verschil met de welbekende luchtaandrijving? Een testmachine met de traditionele aandrijving heeft al gauw drie of meer luchtpompen nodig om te voldoen aan de behoefte van genoeg flow en druk. Bovendien is er met de luchtaandrijving een energieverliesfactor drie in vergelijking met elektrische aandrijving. Luchtaandrijving is daarmee het duurste medium om vermogen van A naar B te brengen. De testsystemen met elektrische aandrijving zijn voorzien van een aandrijfpomp en een drukversterker en kunnen traploos van 10 tot 6000 bar druk regelen. Lees hier meer over de elektrische aandrijving.

Overstappen naar een druktestmachine met elektrische aandrijving? Dit zijn onze elektrische testsystemen:

Op zoek naar een hogedruktest voor grote testobjecten?

Heeft u dagelijks te maken met het hogedruktesten voor grote testobjecten? En bent u klaar om samen met ons te innoveren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze engineers gaan graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen. Samen naar een maatwerk oplossing!