Product Innovatie

SoftBleed: voorkom beschadiging aan het testobject tijdens het testproces

Het op hoge druk testen van slangen is van belang om de kwaliteit van producten te garanderen. De slangen moeten namelijk goed én veilig zijn. Maar wist u dat dit testproces ook een risico met zich mee brengt?

Deel dit artikel

Wanneer tijdens het testproces de druk er in één keer wordt afgehaald, wordt er in het testobject en in de machine een onderdruk gecreëerd en ontstaat er een implosie. Dit kan schadelijk zijn. Zo kan bij de slang de binnenmantel loslaten van de stalen of kunststof omvlechting. Dus wat gebeurt er eigenlijk? De slang lijkt goed door de test te zijn gekomen, maar op het moment dat de druk wordt afgelaten, kan de slang beschadigd zijn en is de levensduur verkort.

De oplossing: SoftBleed

De beschadiging die tijdens het testproces veroorzaakt wordt, heeft grote gevolgen. De levensduur van de slang is verminderd, maar ook het testsysteem zelf kan beschadigd raken. Met name de meetinstrumenten. Itensify heeft dit probleem, wat bij veel bedrijven in de markt niet bekend is, lang geleden ontdekt. Al gauw werd een oplossing ontwikkeld waarmee een gelijkmatige drukafbouw wordt gecreëerd. De SoftBleed is een innovatie die de energie langzaam wegneemt, het werkt als een de-energizer. Wanneer de SoftBleed in de testunit is geïnstalleerd voorkom je beschadigingen aan het testobject en he testsysteem tijdens het testproces.

Benieuwd hoe de SoftBleed uw testproces zou kunnen verbeteren? Neemt u gerust contact met ons op.

Houd me op de hoogte!

Houd me op de hoogte van productontwikkelingen en innovaties