Project

HSG druktestmachine: de enige testunit voor het testen onder water

Opgeleverd project: een maatwerk druktestmachine om metalen slangen te testen op gasdruk onder water.

Deel dit artikel

Eén stap voor in het druktesten

Sinds begin 2021 bundelen wij onze krachten met een internationaal OEM-fabrikant die gespecialiseerd is in systeemintegrators voor gas- en vloeistoftransport. Het bedrijf heeft als drive om altijd de juiste toekomstbestendige oplossing te vinden voor hun klanten. Zo waren ze dan ook op zoek naar een machine om metalen slangen te testen op gasdruk onder water. Waarom testen onder water de juiste oplossing was voor deze fabrikant? Het antwoord is de reinheid. De binnenkant van de slang moet droog blijven gedurende de test. Hiermee wordt de juiste reinheid gedurende het testproces gegarandeerd. De geteste slangen worden later namelijk ingezet voor cleanroom-technology.

“Het groeiende bedrijf vroeg ons een unieke en innovatieve oplossing te realiseren, waarbij een hoogwaardige en solide systeemopzet centraal staat. Het is bij Itensify onze missie om klanten een stap vooruit te helpen op het gebied van druktesten. Wij dragen graag bij aan de continue kwaliteitsverbetering van het testproces en te resulteren in een veilig product.

We starten een potentiële samenwerking altijd met een grondige analyse van het huidige testproces van de klant. Hierna konden we al snel concluderen dat we elkaars krachten moesten bundelen om tot het perfecte ontwerp te komen. Het doel? Opnieuw een stap voor te lopen in de druktestmarkt”, aldus Van Ee, International Sales Engineer.

Een maatwerk druktestoplossing

Door de open en eerlijke onderlinge communicatie tussen beide specialistische partijen, ontstond er een solide partnership. Al gauw werden er tijdens het ontwerpproces de contouren van de volledig opnieuw ontworpen HSG Gas Onderwater Druktester zichtbaar.

Waar normaal gesproken een druktest wordt uitgevoerd met water of een andere vloeistof, wordt er bij een onderwaterdruktestsysteem getest met stikstof of perslucht. De nieuw ontworpen machine kan door middel van een geïntegreerd luchtsysteem binnen 15 seconden maar liefst 1000 liter water in de testruimte realiseren. De nieuwe machine is geschikt voor 200 bar gasdruk en is volledig op afstand te beheren met een geïntegreerd softwaresysteem waar alles in gemeten wordt. Al deze innovatieve technieken hebben geresulteerd in een snelle, schone en uiterst nauwkeurige testoplossing voor onderwater druktesten.

Een ander voordeel van de ‘HSG gas under water testbank’ is dat het onderhoudsniveau van deze machine bijzonder laag is. Hierdoor zijn de invorderingskosten zeer gunstig. Kortom, een geheel nieuw ontworpen druktestmachine die aan alle eisen en wensen van de eindgebruiker voldoet.

De toekomst van de hogedruktestmarkt: onder water testen

“Wij zijn er trots op dat we de enige producent zijn van de uniek ontworpen

onderwater testbanken. Bij Itensify gaan we nooit over één nacht ijs en kiezen onze engineers voor weloverwogen technische keuzes. Als Fries kwaliteitsbedrijf zoeken we altijd naar de meest geschikte oplossing voor onze klanten. De nieuwe HSG Gas Onderwater Druktester is hier een goed voorbeeld van. De nieuw ontworpen unit is uitgerust met moderne, hoogwaardige technologie en is volledig automatisch, ergonomisch én veilig”, vertelt Van Ee. “Het is een volwaardig druktestsysteem waar men jarenlang zeker is van een vlekkeloos testvermogen.”

Momenteel wordt de machine bij het bedrijf door twee ploegen per dag gebruikt, die gemiddeld elk 150 tests afnemen. En dat vijf dagen in de week! “Wij zijn er trots op dat de nieuw ontwikkelde HSG-slangtestbank dit grote aantal tests gemakkelijk aankan en kijken terug op een succesvol project!”

 Benieuwd naar de unieke HSG-slangtestbank?

Nieuwsgierig geworden naar de unieke HSG Gas Onderwater Druktester? Bekijk hier de brochure van de HSG Onderwater Testunit. Of wilt u graag sparren over de mogelijkheden van de druktestsystemen? Onze engineers geven u graag advies!

Enjoy the innovations and be one step ahead in pressure testing!