Nieuws

Druktestsystemen: de werkwijze van Itensify

Het ontwikkelen van hoogwaardige testsystemen voor kwaliteitscontroles op druk houdende objecten is onze passie. Innovatie staat in elk proces bij ons voorop. Met onze innovatieve technologie, zoals de elektrische aandrijving en SoftBleed kunt u snel, economisch en nauwkeurig testen.

Deel dit artikel

Innovatieve en veilige druktestsystemen

Met meer dan 25 jaar ervaring aan boord, is Itensify inmiddels ruim 10 jaar actief in de ontwikkeling van geavanceerde en hoogwaardige druktestsystemen. Deze druktestsystemen dragen bij aan de kwaliteitscontroles van druk houdende objecten. Itensify is naast de traditionele lucht aangedreven druktesten ook actief in de ontwikkeling van druktestsystemen met elektrische aandrijving. Deze druktestsystemen zijn uniek in de hogedruk testmarkt en brengen vele voordelen met zicht mee. Ze zijn onder andere uitermate geschikt voor de grotere test spectrums, hebben een laag energieverbruik, bieden nauwkeurige, snelle testen en zijn laag in onderhoudskosten.

Veiligheid speelt een steeds grotere rol als het gaat om kwaliteitseisen waar assemblagebedrijven en producenten aan moeten voldoen. Wij zijn hier volledig op ingericht. Zo bieden wij milieu vriendelijke testsystemen, zijn alle systemen voorzien van een duidelijke noodstop, dubbele vergrendelingen, extra veilige vensters en een lager geluidniveau. Al deze aspecten samen zorgen ervoor dat de objecten in een veilige testruimte worden getest. Ter bescherming van het personeel en om beschadiging van de testmachine te voorkomen.

Wilt u graag weten hoe u uw druktestproces veiliger en beter kunt inrichten? Vraag een gratis QuickScan aan.

Analyse van het huidige testproces

Wij zorgen voor een maatwerk oplossing passend bij het bedrijf. Daarom starten wij met een grondige analyse van het huidige testproces. Door het huidige testproces te analyseren krijgen wij een helder inzicht in de pijnpunten in het proces. Wij maken een plan voor een verbeterd testsysteem of -proces die optimaal aansluit bij uw bedrijf. Hierbij kijken we ook hoe we uw kostenposten kunnen reduceren.

Vooraf het druktestsysteem testen

U bent er bij ons van verzekerd dat u een oplossing krijgt voor een snel, betrouwbaar en efficiënt testproces. Wanneer het druktestsysteem geproduceerd is en klaar voor gebruik, nodigen wij u eerst bij ons op locatie. Samen met onze engineers kunt u dan bij ons alvast de machine testen. Samen gaan we na of er nog extra efficiëntie valt te behalen en kan het druktestsysteem waar nodig nog worden bijgesteld, voordat de oplevering plaatsvindt. Op deze manier halen onze engineers altijd het hoogst haalbare uit de machine.

Onderhoud van testmachines

Naast de ontwikkeling van druktestmachines, bieden wij ook preventieve onderhoudsprogramma’s aan. Zo worden storingen en andere problemen aan de testsystemen zoveel mogelijk voorkomen. Ook signaleren wij op tijd als er een onderdeel aan vervanging toe is, zo komt het testproces minimaal stil te staan. Is uw druktestsysteem toe aan onderhoud of uitbreiding? Wij beschikken over een grote voorraad onderdelen en kunnen storingen snel en adequaat oplossen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor kalibratie van manometers en druksensoren.

Meer informatie over onze druktestsystemen? Wij komen graag met u in contact. Stel hier uw vraag of vraag een vrijblijvende offerte aan.