Project

Druktest met lengtemeting en barsttest

Als innovatieve druktestspecialist is ons doel om de beste oplossing voor onze klant te vinden. Voor een Duitse fabrikant van thermoplastische hogedrukslangen en RVS koppelingen hebben wij onlangs een HSP Pro E-Drive met lengtemeting en barsttest ontwikkeld

Deel dit artikel

Hsp druk testbank met lengtemeting en barstboxWe hebben onze klant een oplossing geleverd in de vorm van een HSP Pro Advanced met elektrische aandrijving. De elektrische aandrijving garandeert een snelle en nauwkeurige druktest met een lager energieverbruik. De druktestbank werd ook geleverd met EasyLogging-software die ervoor zorgt dat alle gegevens worden geregistreerd en testcertificaten binnen enkele seconden na de test worden verstrekt.

De lengteverandering meten

Bij een lengtemeeting wordt bij een gespecifieerde druk, als onderdeel van de kwalificatietest, de lengteverandering (delta lengte) gemeten. Deze lengteverandering kan zowel langer als korter zijn. De testdruk bij de lengtemeting varieert per fase. In dit geval wordt de slang tijdens het productproces bij elke fase (hoeveelheid bewapening) getest. Hierdoor wordt tijdig gesignaleerd of de slang voldoet aan de gestelde eisen.

Inzicht in de maximale druk

Hsp druk testbank met lengtemeting en barstboxAls onderdeel van de kwalificatietest bevat de HSP Pro ook een barstbox. Bij een barsttest is het doel om te meten hoeveel druk de slang aankan binnen de gestelde tijd en druk. Als de lengtemeting is voltooid, wordt de meetapparatuur verwijderd om de barsttest te starten. Vervolgens wordt zowel de barstbox als de testruimte gesloten. Hiermee wordt een dubbele beveiliging gecreƫerd. Bij continue barsten biedt de barstbox tevens bescherming aan de testruimte. Een veilige oplossing voor elk type barsttest.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor een lengtemeting en barsttest tijdens het druktestproces? Neemt u gerust contact met ons op.