Itensify is op zoek naar een:

Area Sales Manager

(38 uur pw)

Werken bij een dynamisch bedrijf waar innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel staat, dat is werken bij Itensify. Itensify, gevestigd in Drachten, ontwikkelt en levert geavanceerde en hoogwaardige hoge druk test machines. Met onze innovatieve technologie kunnen klanten snel, nauwkeurig en economisch testen. We hebben een aantal unieke producten ontwikkeld zoals de ElectricalDrive, EasyLogging software en QuickConnect. Itensify staat in de startblokken om grootschalig de internationale markt op te gaan. Ga jij ons helpen deze internationale groei te verwezenlijken?

Wat ga je doen?

Als Area Sales Manager krijg je de taak om de groei te realiseren door middel van analytische, consultatieve en diagnostische verkoop. De thuisbasis is Drachten en op termijn is verder werken van de thuisbasis mogelijk. Er ligt een mooie uitdaging om de internationale groei van Itensify verder uit te breidden, in met name de Europese Industriële landen. Je analyseert de behoefte van de klant en vanuit de analyse wordt samen met het team in Drachten bepaald welke testoplossing het beste bij de specifieke situatie van de klant past. Daarbij is het je duidelijk wat onze hoge druk test machines kunnen bijdragen aan de kwaliteit-, veiligheid- en certificering van de te testen producten van de klant. Door proactief de markt te bewerken en de klant centraal te stellen, zorg je er voor dat de best passende testoplossingen worden aangeboden, verkocht en geleverd.
Daarnaast houd je je bezig met:

 • Opstellen, uitvoeren, bewaken en realiseren van het verkoopplan voor jouw regio voor de korte en lange termijn met als doel het realiseren van de ambitie van de organisatie;
 • Initiëren van initiatieven voor leadgeneratie samen met marketing evenals goed eigenaarschap over je sales forecast;
 • Het onderhouden, en uitbreiden van klantcontact, direct of via het aanstellen van distributeurs binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied;
 • Het deelnemen en bezoeken van internationale beurzen en branche organisaties.
 • Jouw standplaats is Drachten en je rapporteert direct aan de CEO-CCO.
 • Kernwoorden: machinebouw – commercieel-technisch specialist – collegiaal – teamplayer – ondernemend – analytisch – gezonde groei.

Wie ben jij?

Je werkt graag samen in een relatief klein team met verschillende disciplines en durft eigenaarschap te nemen. Je voelt je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de processen, communicatie en planning. Daarnaast ben je analytisch, diagnostisch, accuraat en kostenbewust. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en weet onze missie juist naar de klanten te vertalen. Daarnaast ben je in staat om de klant centraal te stellen. Je kunt ons en weet ons in verbinding te brengen met onze perfecte doelgroep en weet hoe je deze perfecte klanten aan ons kunt binden en blijven binden. Je hebt de ambitie om nieuwe afzetmarkten voor Itensify te ontwikkelen. Je bent een onderscheidend verkooptalent, een verbinder met een stijl die rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent in staat de juiste vragen te stellen en kunt goed luisteren. Je bent ondernemend en een zelfstarter en je gaat graag op pad om klanten te bezoeken en enthousiasmeren over onze producten en diensten. De reisfrequentie is ca. 50-60%

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Afgeronde HBO opleiding richting werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde. Of HBO niveau door ervaring verkregen.
 • Enige jaren ervaring in een commerciële positie binnen een technische internationale omgeving;
 • Sterke affiniteit met techniek;
 • Kennis en ervaring met analytische, consultieve of diagnostische verkoop, of leergierig om dit te leren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ook starters worden uitgenodigd om te reageren!

Verder heb je:

 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Een flexibele en klantgerichte houding;
 • Beheersing van een andere taal als: Duits, Italiaans of Frans is een pre;
 • Ervaring met het werken met distributeurs is een pre;

Wat bieden wij?

Itensify biedt jou ruimte, kansen en vrijheid om jezelf te ontwikkelen in een dynamische uitdagende functie met eventuele doorgroeimogelijkheden bij gebleken competenties en resultaten. Je bent onderdeel van de laatste technische ontwikkelingen en oplossingen die aan klanten worden aangeboden. Je bent niet alleen taakgericht, maar je helpt ook organisatorisch en communicatief mee om zo voorbereid te zijn op een sterke (internationale) groei van de organisatie. Je werkt samen met leuke, enthousiaste, jonge gemotiveerde collega’s om Itensify naar een hoger niveau te tillen als het gaat om effectief, kwalitatief, communicatief en klantvriendelijk handelen. We bieden een passend salaris en prima secondaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Klein Metaal en een pensioenregeling via Pensioenfonds Metaal en Techniek. Daarnaast hoort bij deze functie een auto, lap-top en telefoon van de zaak.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en heb vragen over deze vacature neem dan contact op met Hermann Egges, CEO-CCO Itensify BV: 06 50255722 of via e-mail hermann.egges@itensify.eu.
Wij zien uw motivatiebrief met CV met belangstelling tegemoet.

Solliciteren