Lek test

Snel & accuraat testen

Elektrisch gedreven oplossingen

Verlaag operationele kosten

Lek test

Het testen van slangen en andere druk houdende objecten is een cruciaal onderdeel voor assemblagebedrijven en fabrikanten. Het geeft aan wat de kwaliteit van het object is en of het object veilig in gebruik genomen kan worden. Door middel van een lek test met een druktestmachine worden deze kwaliteitseisen getest.

Het testproces van druk houdende objecten

Tijdens het gebruik zijn er verschillende factoren die de levensduur van de slang of druk houdende object kan verlagen. Bij een lek test wordt er een dichtheidstest gedaan op een vooraf bepaalde testdruk in combinatie met een vooraf bepaalde testduur. Hiermee kunnen mogelijke drukvallen of lekkages vastgesteld worden. Aan de hand van deze test weet u dat u verzekerd bent van een veilig object welke aan de gestelde eisen voldoet. De lek testen worden uitgevoerd met druktestmachines gemaakt op luchtaandrijving of elektrische aandrijving en kunnen getest worden met een testbereik tot 6000 bar.

Verschillende soorten drukttestmachines

Itensify ontwikkelt geavanceerde en hoogwaardige testsystemen voor de kwaliteitscontrole op druk houdende objecten. Bij de ontwikkeling van onze testoplossingen staat innovatie hoog in het vaandel. Met onze innovatieve technologie, zoals de elektrische aandrijving en SoftBleed kunt u snel, economisch en nauwkeurig testen. Wij bieden hoogwaardige testmachines geschikt voor de slangproductie en assemblage, de olie en gas industrie en overige druk houdende objecten. Bekijk hier ons aanbod druktestmachines.

Lek testen met elektrische aandrijving

In deze markt wordt met name getest met de traditionele lucht gedreven pompen. Itensify slaat een nieuwe weg in. Naast de lucht gedreven oplossingen, bieden wij tevens het GreenLine concept: de traditionele systemen maken plaats voor elektrisch aangedreven hoogwaardige druktestsystemen. Een stap vooruit op het gebied van druktesten, maar óók voor u als gebruiker. Druktesten met elektrische aandrijving zijn schoner, sneller en nauwkeuriger. De elektrisch aangedreven druktestmachine kan van 10 tot 6000 bar de druk van het testobject controleren.
Lees hier alle ins en outs van de elektrisch aangedreven drukttestmachines.

Hoogwaardige lek testen

Waar u zich ook bevindt in de markt van druktesten, wij bieden u de oplossing waar u naar zoekt. Wilt u meer weten over onze lek testen? Neem gerust contact met ons op.