druktest certificaat

Snel & accuraat testen

Elektrisch gedreven oplossingen

Verlaag operationele kosten

 

Druktest certificaat

Alle assemblagebedrijven en fabrikanten hebben er mee te maken; bij nieuw levering of periodiek dienen druk houdende objecten te worden voorzien van een druktestcertificaat.

Druktest rapport

De regelgeving over druk houdende objecten vallen regelmatig in een grijs gebied. Is een druktest certificaat wél of niét verplicht? Eén ding is zeker: het uitvoeren van een druktest en het genereren van een druktestcertificaat waarborgt de kwaliteit en product aansprakelijkheid. Tevens is het prioriteit dat een druktest veilig uitgevoerd wordt. Bij nieuwlevering, inspectie of (her)keuring worden druk houdende objecten gecheckt en wordt er een dichtheidstest gedaan. Hiermee kunnen mogelijke drukvallen of lekkages vastgesteld worden.

Ook kan er een barst test worden gedaan op het desbetreffende testobject. Bij deze destructieve test wordt gekeken of het druk houdende object aan de veiligheidsspecificaties voldoet. Aan de hand van de testgegevens wordt er een druktest rapport opgesteld, zodat u als bedrijf verzekerd bent van het leveren van een veilig object, waarbij gecontroleerd is of deze aan de gestelde eisen voldoet. Lees hier hoe u de veiligheid van een testproces kunt waarborgen.

Veiligheid voor uw medewerkers

Er zijn diverse aspecten waar op gelet moet worden om ervan verzekerd te zijn dat de druktest veilig is. Zo kan er bijvoorbeeld niet getest worden indien de testruimte geopend is, of kan er een noodstop circuit van toepassing zijn. Een ander belangrijk aspect is de dubbelwandig uitgevoerde testruimte. Wanneer er onverwachts een testobject faalt tijdens het testen, wordt beschadiging aan de testmachine beperkt en wordt de operator optimaal beschermd.

Onze testmachines zijn voorzien van een effectieve noodstop die binnen handbereik is en extra dikke vensters welke impact bestendig zijn. Hiermee zijn de druktestmachines van Itensify uniek in zijn soort. Daarnaast kunnen onze testmachines ontwikkeld worden met een unieke SoftBleed. Hiermee voorkomt u beschadigingen aan het testobject tijdens het testproces. Wanneer tijdens het testproces de druk in één keer wordt afgelaten, kan er in het testobject en in de machine een onderdruk gecreëerd worden en ontstaat er mogelijk een implosie. Dit kan schadelijk zijn voor het test object en mogelijk de levensduur verkorten. Ook het testsysteem (de meetinstrumenten) kunnen beschadigd raken. De SoftBleed oplossing van Itensify is ontwikkeld om een gelijkmatige drukafbouw te creëren. De SoftBleed is een innovatie die de energie langzaam wegneemt, het werkt als een de-energizer. Wanneer de SoftBleed in de testunit is geïnstalleerd voorkomt u mogelijke beschadigingen aan het testobject en het testsysteem tijdens het testproces. Lees hier meer over de Softbleed.

Benieuwd naar de veiligheidseisen voor een druktestsysteem? Bekijk hier de video waar wij de verschillende aspecten uitleggen, waarbij rekening wordt gehouden dat de druktest veilig uitgevoerd kan worden.

Een preventief onderhoudsprogramma

Persoonlijke service staat bij ons voorop. Dat geldt ook bij het voorzien in een kalibratie certificaat voor onze druktest machines. Dit is één van de onderdelen die bij ons onderhoudsprogramma behoord. Met een periodieke kalibratie (meestal jaarlijks) bent u er zeker van dat de druk testmachine de juiste druk aangeeft. Daarnaast kunnen wij in ons preventief of proactief onderhoudsprogramma de machine en de testgegevens op afstand analyseren. Hiermee kunnen wij tijdig signaleren wanneer een onderdeel aan vervanging toe is. Dit voorkomt storingen en problemen in het testproces.

Persoonlijke en adequate service

Wanneer wij een druktestsysteem bij onze klant installeren, verzorgt onze servicemonteur een training voor uw medewerkers. Daarnaast bieden we diverse trainingsmodules over testen en veiligheid die u als klant kunt afnemen. Wanneer uw testsysteem aan onderhoud of een nieuw kalibratie certificaat toe is, staan onze service engineers graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.