Barst test

Snel & accuraat testen

Elektrisch gedreven oplossingen

Verlaag operationele kostenBarst test

Om er bij druk houdende objecten achter te komen hoeveel druk deze kan weerstaan, kan er een barst test uitgevoerd worden. Een aantal van onze druktestmachines kunnen worden voorzien van een barst box en barst test optie. Wat houdt deze barst test of barst box in?Inzicht in de maximale druk

Bij een barst test is het doel om te meten hoeveel druk het druk houdende object aan kan. Hoe dit in zijn werk gaat? Bij Itensify kunnen wij aan een aantal testmachines van een optionele barst box voorzien om uw testproces te optimaliseren. Tijdens de barst test wordt de barst box gesloten, net als de testruimte waarin de barst box is geplaatst. Hiermee wordt een dubbele beveiliging gecreëerd en kan er uitermate veilig gewerkt worden. De barst box biedt tijdens het barsten extra bescherming aan de testruimte én de medewerker. 

Lees hier meer over de HSP Pro (testbereik tot 6000 bar), die optioneel kan worden voorzien van een barst box.Waarom een barst test uitvoeren?

Of u nou actief bent in de slangproductie en assemblage, of werkt met overige druk houdende objecten: elk druk houdend object heeft een bepaalde veiligheidsfactor betreffende bedrijfsdruk en barst druk. Barstdruktests helpen bij het bepalen van deze veiligheidsfactor of het behalen daarvan. De barst test geeft vervolgens aan wat de veiligheidswaarde, kwaliteit of prestaties van het desbetreffende testobject is. Het geeft een nauwkeurig beeld van hoe de materialen zullen reageren op de eisen die eraan worden gesteld en die bij het QA-proces van het testobject passen.

Bent u benieuwd of uw druk houdende objecten aan de barst test normen voldoen? Onze barst box en barst test optie kan uitkomst bieden.

Persoonlijke service

Nieuwsgierig geworden naar onze barstboxen en barst test opties? Of wilt u graag sparren over de mogelijkheden van onze druktestsytemen? Onze engineers geven u graag advies!